Groentenbouillon maken

Nodig
  • 50 g uien
  • 100 g wortel
  • 100 g prei
  • 100 g selderij
  • 100 g tomaten
  • 100 g champignons
  • 6 peperkorrels
  • 2 laurierbladen
  • 10 g platte peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 el olie
  • 2 liter water
Bereiding
  • Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hoe kleiner de groenten, hoe meer smaak ze kunnen afgeven.
  • Kneus de peperkorrels met de laurier en het boeket garni (bladpeterselie, tijm en rozemarijn) in de vijzel.
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de groenten met de peper in 2 delen op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep dit over naar een ruime pan.
  • Giet er 2 liter koud water bij en breng de bouillon met de kruiden en laurier tegen de kook aan. Laat de bouillon 1 uur zachtjes koken.
  • Laat een kwartiertje afkoelen en giet de bouillon door een fijne zeef. Gebruik een goed uitgespoelde thee- of kaasdoek voor een extra helder resultaat.
  • Voor een vetvrij resultaat kan de bouillon helemaal worden afgekoeld in de koeling zodat het vet stolt en eraf kan worden geschept.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *