Runderbouillon maken
Geplaatst door: admin | april 8, 2021
Nodig
- 300 gram runderbeenderen
- 100 gram runderschenkel
- 2 liter water
- 1 ui
- 1/4 winterwortel
- 1/8 knolselderij
- 1/4 prei
- peterseliestelen van 1 bosje peterselie
- 1 laurierblaadje
- 6 kruidnagels
- 2 takjes tijm
- 3 gekneusde peperkorrels
Bereiding
- Zet een grote pan met koud water op. Doe daar de beenderen in en breng aan de kook. Blancheer ze kort en schep daarna de beenderen eruit. Spoel af met koud water. Dit doe je om al het vet en vuil van de beenderen te verwijderen.
- Zet de beenderen vervolgens met het runderschenkel op in koud water.
- Breng aan de kook en schuim daarna goed af. Dit doe je door met een schuimspaan al het vet en schuim wat komt bovendrijven eraf te halen. Herhaal dit zo vaak als nodig is.
- Snijd ondertussen alle groenten grof en was zo nodig.
- Voeg na het afschuimen alle grof gesneden groenten en kruiden toe.
- Laat de runderbouillon minimaal 6 uur trekken.
- Passeer de runderbouillon door hem door een fijne zeef te gieten.
- Breng de runderbouillon op smaak met wat zout.