Kippensoep

Nodig
  • 200 gram kip (kipfilet)
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 150 gram fijne soepgroenten
  • 1,5 liter water
  • 80 gram wortel
  • 40 gram vermicelli
  • 1 blaadje laurier
Bereiding
  • Snipper de ui fijn.
  • Verhit een beetje boter in de pan en bak de gesnipperde ui op laag vuur. Na 2 minuten voeg je de kerriepoeder toe.
  • Als het uitje glazig is voeg je het water met de kippenbouillonblokjes toe. Breng aan de kook.
  • Voeg dan de kipfilet en het blaadje laurier toe aan het water en kook de kipfilet (ongeveer 10 à 12 minuten).
  • Schil in de tussentijd de wortel en snijd in kleine blokjes.
  • Haal na 10-12 minuten de kipfilet uit de bouillon.
  • Voeg de wortel en soepgroenten bij de bouillon en zet de soep op laag vuur.
  • Ga nu de kipfilet die je uit de bouillon hebt gehaald met twee vorken in reepjes te trekken. Voeg de reepjes weer toe aan de soep.
  • Voeg ook de vermicelli toe en kook nog ongeveer 4 minuten door.
  • Verwijder voor het serveren het laurierblaadje uit de soep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *