Kippensoep
Geplaatst door: admin | april 4, 2021
Nodig
- 200 gram kip (kipfilet)
- 1 eetlepel boter
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 kippenbouillonblokjes
- 150 gram fijne soepgroenten
- 1,5 liter water
- 80 gram wortel
- 40 gram vermicelli
- 1 blaadje laurier
Bereiding
- Snipper de ui fijn.
- Verhit een beetje boter in de pan en bak de gesnipperde ui op laag vuur. Na 2 minuten voeg je de kerriepoeder toe.
- Als het uitje glazig is voeg je het water met de kippenbouillonblokjes toe. Breng aan de kook.
- Voeg dan de kipfilet en het blaadje laurier toe aan het water en kook de kipfilet (ongeveer 10 à 12 minuten).
- Schil in de tussentijd de wortel en snijd in kleine blokjes.
- Haal na 10-12 minuten de kipfilet uit de bouillon.
- Voeg de wortel en soepgroenten bij de bouillon en zet de soep op laag vuur.
- Ga nu de kipfilet die je uit de bouillon hebt gehaald met twee vorken in reepjes te trekken. Voeg de reepjes weer toe aan de soep.
- Voeg ook de vermicelli toe en kook nog ongeveer 4 minuten door.
- Verwijder voor het serveren het laurierblaadje uit de soep.