Harira – Marokkaanse soep

Ingrediënten:
Voor 6 personen

1 eetlepel olie
1 ui, fijngesnipperd
250 gram gehakt
5 eetlepels kikkererwten (een nacht geweekt)
1 verse tomaat, ontveld en fijngesneden
2 blikjes tomatenpuree
1/2 bosje koriander, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1/2 envelopje saffraan
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
2 liter water
150 gram bloem
3 eetlepels vermicelli
een paar schijfjes citroen

Bereidingswijze:

Doe de olie in een soeppan op laag vuur en fruit hierin de ui goudbruin
Voeg het vegetarische gehakt toe en roer 5 minuten
Voeg kikkererwten, tomaat, tomatenpuree, koriander, peterselie, bleekselderij, saffraan, paprikapoeder, komijn, zwarte peper en zout toe
Roer alles goed en bak 10 minuten op laag vuur
Voeg daarna 1,5 liter water toe en laat de soep onder af en toe roeren ongeveer 45 minuten koken
Meng de bloem met de rest van het water tot een glad beslag
Voeg dat toe aan de soep en laat deze nog 20 minuten onder voortdurend roeren doorkoken
Voeg tot slot de vermicelli toe en kook de soep nog 10 minuten door
Dien de soep warm op en geef er schijfjes citroen bij

Harira wordt tijdens de ramadan dagelijks gegeten als eerste gerecht als de zon is ondergegaan. In dit recept wordt vegetarisch gehakt gebruikt, maar de soep wordt ook vaak gemaakt met runderschenkel.

Van Mieke

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *