Pittige Linzensoep

Ingrediënten:
2 eetlepels olie
1 zakje ratatouille-groentemix (400gr)
2 eetlepels milde Indiase kerriepasta (Patak’s)
4 dl gezeefde tomaat
150 gr kipfilet
1/3 zakje verse koriander (à 15 gr)
2 blikjes linzen (à 400gr) of 1 pak blonde linzen
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een roerbakpan
Groentemix op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten bakken
Kerriepasta erdoor roeren
Gezeefde tomaat erbij schenken en al roerend aan de kook brengen
Linzen met vocht toevoegen en op laag vuur nog ca.3 minuten verwarmen
Kipfilet bakken
2 plakjes kipfilet achterhouden, de rest in dunne reepjes snijden
Repen kipfilet door de soep roeren
Soep in vier borden scheppen, resterende plakjes kipfilet dubbelgevouwen erop leggen en koriander erboven fijnknippen
Van Mieke
.