Winterse minestrone met boerenkoolpesto

Nodig
  • 1  ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 bosje rozemarijn
  • 500 g wortelgroenten (bijv. pastinaak, wortel, koolraap)
  • 1/2  citroen
  • olijfolie
  • 100 g spekreepjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1,5 l groentebouillon
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 50 g walnoten
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 g kleine pastavormpjes (schelpjes of macaroni)
  • zout en peper
  • evt. brood voor erbij
Bereiding
  • Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Hak de rozemarijnnaalden fijn. Schil en snijd de wortelgroenten in kleine blokjes. Pers de citroen uit.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie op laag vuur. Fruit hierin de ui 5 minuten.
  • Voeg de spekreepjes, de helft van de knoflook en alle rozemarijn toe. Bak enkele minuten.
  • Schep de wortelgroenten en tomatenpuree erdoor, giet bouillon erbij en breng aan de kook. Kook 10 minuten op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan.
  • Pureer intussen 50 gram boerenkool met 75 ml olijfolie, de walnoten, de Parmezaanse kaas, de overige knoflook en het citroensap de keukenmachine. Zet de pesto apart.
  • Voeg de pasta toe aan de soep en kook in 8 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) gaar.
  • Breng de soep op smaak met pesto. Roer de overige boerenkool erdoor en kook nog 1-2 minuten.
  • Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer met brood en extra pesto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *