Aardappelsoep met basilicum en bosui

Nodig
  • 250 gr blokjes aardappeltjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 3 takjes basilicum
  • 3 eetlepels croutons
  • 15gr boter
  • 2 Zonnatura bouillontabletten
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • peper
Bereiding
  • Smelt de boter in een soeppan
  • Schep de aardappelblokjes en het groene deel van de bosuitjes erdoor en smoor alles 5 minuten op zacht vuur.
  • Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 liter water bij.
  • Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
  • Kook intussen het ei in 8 minuten hard. Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf.
  • Prak het ei in een diep bord, zodat een fijn eikruim ontstaat.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden, lichtgroene soep.
  • Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en tot slot het eikruim over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *