Aardappelsoep met basilicum en bosui
Geplaatst door: admin | februari 28, 2018
Nodig
- 250 gr blokjes aardappeltjes
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 3 takjes basilicum
- 3 eetlepels croutons
- 15gr boter
- 2 Zonnatura bouillontabletten
- 1 ei
- nootmuskaat
- peper
Bereiding
- Smelt de boter in een soeppan
- Schep de aardappelblokjes en het groene deel van de bosuitjes erdoor en smoor alles 5 minuten op zacht vuur.
- Verkruimel de bouillontabletten boven het aardappelmengsel en schenk er 1 liter water bij.
- Breng al roerend aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
- Kook intussen het ei in 8 minuten hard. Laat het schrikken onder koud stromend water en haal de schaal eraf.
- Prak het ei in een diep bord, zodat een fijn eikruim ontstaat.
- Neem de pan van het vuur.
- Roer de basilicum door de soep en pureer het geheel met een staafmixer tot een lichtgebonden, lichtgroene soep.
- Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat.
- Schep de aardappelsoep in vier diepe borden en strooi er wat croutons en tot slot het eikruim over.