Aspergesoep

Nodig
  • 500 gram verse witte asperges
  • 1½ liter water
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram tarwebloem
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 125 mililiter verse slagroom
  • 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Bereiding
  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
  2. Houd de schillen en onderkanten apart.
  3. Doe de asperges met het water in een ruime pan. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat 10 min. staan. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
  4. Voeg de schillen en onderkanten toe aan het kookvocht en laat 20 min. trekken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op. De schillen en onderkanten zijn niet meer nodig.
  5. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 3-4 min. op laag vuur garen zonder te kleuren.
  6. Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.
  7. Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep.
  8. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *