Bamiesoep
Geplaatst door: admin | april 7, 2021
Nodig
- 2 liter water
- 4 groentenbouillonblokjes
- 4 stengels bosui
- 6 cm gember (te vinden bij de groenten in de supermarkt)
- Zout
- 400 gram eiernoedels van Conimex
- 200 gram sugarsnaps
- 300 gram doperwtjes (uit een pot of blik)
- 15 gram koriander
INSTRUCTIES
- Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook om groentebouillon te maken.
- Snijd ondertussen de bosui in stukken van 5 cm en snijd de gember in plakken.
- Voeg de bosui en de gemberplakken toe aan de bouillon en draai zodra het kookt het vuur lager.
- Laat circa 30 minuten pruttelen en verwijder de bosui en gember. Tip: Doe de bosui en de gember in een kruidenbol, dan vis je alles er makkelijker weer uit.
- Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
- Kook de sugarsnaps in een koekenpan tot beetgaar en doe daar op het laatst de doperwtjes er nog even bij.
- Neem vier mooie kommen en verdeel hierover de noedels, de sugarsnaps en de doperwtjes. Giet de hete bouillon erbij en verdeel de verse koriander erover.
Miljuschka TV kok