Bamiesoep

Nodig
  • 2 liter water
  • 4 groentenbouillonblokjes
  • 4 stengels bosui 
  • 6 cm gember (te vinden bij de groenten in de supermarkt)
  • Zout
  • 400 gram eiernoedels van Conimex
  • 200 gram sugarsnaps
  • 300 gram doperwtjes (uit een pot of blik)
  • 15 gram koriander

INSTRUCTIES 

  • Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook om groentebouillon te maken.
  • Snijd ondertussen de bosui in stukken van 5 cm en snijd de gember in plakken.
  • Voeg de bosui en de gemberplakken toe aan de bouillon en draai zodra het kookt het vuur lager.
  • Laat circa 30 minuten pruttelen en verwijder de bosui en gember. Tip: Doe de bosui en de gember in een kruidenbol, dan vis je alles er makkelijker weer uit.
  • Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Kook de sugarsnaps in een koekenpan tot beetgaar en doe daar op het laatst de doperwtjes er nog even bij.
  • Neem vier mooie kommen en verdeel hierover de noedels, de sugarsnaps en de doperwtjes. Giet de hete bouillon erbij en verdeel de verse koriander erover.

Miljuschka TV kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *