Bloemkoolsoep

Ingrediënten:

4 personen 

  • 1 kruimige aardappel
  • 1 bloemkool
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1¼ liter kraanwater
  • 125 ml crème fraîche
Keukenspullen
  • staafmixer
  • keukenpapier

Bereiding:

  1. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Doe de aardappel, bloemkool en de bouillontabletten in een soeppan.
  4. Schenk het water erbij en breng aan de kook.
  5. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.
  6. Pureer de soep met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *