Broccolisoep
Geplaatst door: admin | april 14, 2021
Nodig
- 1 ui
- 300 gram broccoli
- 1 kruimige aardappel
- 2 eetlepels traditionele olijfolie
- 1 groentenbouillontablet
- 700 mililiter water
- 3 eetlepels crème fraîche
Bereiding
- Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de aardappel, broccoli (houd enkele roosjes achter) en de bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 minuten koken.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Roer de crème fraîche los en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli en de crème fraîche.