Bruinebonensoep

Nodig
  • 2 wortels (250 gram)
  • 2 preien, gewassen
  • 2 aardappelen, geschild
  • 2 eetlepels vloeibare margarine of olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 groot blik bruine bonen (800 gram), uitgelekt
  • Gebakken uitjes (gewoon van Conimex in een bakje)
Bereiding
  • Snijd de winterpeen in kleine blokjes en de prei in dunne ringen. Snijd de aardappelen in blokjes.
  • Verhit de margarine in een soeppan en bak de helft van de wortel, prei, ui en aardappel 5 minuten.
  • Voeg de bouillontabletten, bruine bonen en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten. zachtjes koken.
  • Haal de pan van het vuur en schep een handjevol bruine bonen uit de bouillon en houd apart.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rest van de groenten en het handje bruine bonen toe en kook nog 6-7 minuten. tot de groenten beetgaar zijn.
  • Roer regelmatig.
  • Serveer de soep met gebakken uitjes en lekker stevig brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *