Bruinebonensoep
Geplaatst door: admin | april 13, 2021
Nodig
- 2 wortels (250 gram)
- 2 preien, gewassen
- 2 aardappelen, geschild
- 2 eetlepels vloeibare margarine of olie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 groentebouillontabletten
- 1 groot blik bruine bonen (800 gram), uitgelekt
- Gebakken uitjes (gewoon van Conimex in een bakje)
Bereiding
- Snijd de winterpeen in kleine blokjes en de prei in dunne ringen. Snijd de aardappelen in blokjes.
- Verhit de margarine in een soeppan en bak de helft van de wortel, prei, ui en aardappel 5 minuten.
- Voeg de bouillontabletten, bruine bonen en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten. zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en schep een handjevol bruine bonen uit de bouillon en houd apart.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de rest van de groenten en het handje bruine bonen toe en kook nog 6-7 minuten. tot de groenten beetgaar zijn.
- Roer regelmatig.
- Serveer de soep met gebakken uitjes en lekker stevig brood.