Champignonsoep
Geplaatst door: admin | december 2, 2017
Nodig
- 1 ui
- 500gr kastanjechampignons
- 2 el olijfolie
- 2 Zonnatura groentebouillontabletten
- 800ml water
- 150ml Alpro cuisine
- 15gr verse peterselie
- witte peper naar smaak
Bereiding
- Snipper de ui fijn
- Maak de champignons schoon en snijd in plakjes
- Verhit 2el olijfolie in een soeppan en bak de ui en de champignons 5min. zachtjes
- Voeg het water en de bouillontabletten toe en laat 15min. zachtjes koken
- Schep ongeveer 1/3 van de champignons uit de pan en houd apart
- Pureer de soep met een staafmixer
- Roer de room erdoor
- Op smaak brengen met een beetje peper
- Voeg de apart gehouden champignons weer toe
- Snijd de peterselie boven de pan met een kruidenschaar en roer erdoor
- Laat de soep nog even zachtjes doorkoken