Champignonsoep

Nodig
  • 1 ui
  • 500gr kastanjechampignons
  • 2 el olijfolie
  • 2 Zonnatura groentebouillontabletten
  • 800ml water
  • 150ml Alpro cuisine
  • 15gr verse peterselie
  • witte peper naar smaak
Bereiding
  • Snipper de ui fijn
  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes
  • Verhit 2el olijfolie in een soeppan en bak de ui en de champignons 5min. zachtjes
  • Voeg het water en de bouillontabletten toe en laat 15min. zachtjes koken
  • Schep ongeveer 1/3 van de champignons uit de pan en houd apart
  • Pureer de soep met een staafmixer
  • Roer de room erdoor
  • Op smaak brengen met een beetje peper
  • Voeg de apart gehouden champignons weer toe
  • Snijd de peterselie boven de pan met een kruidenschaar en roer erdoor
  • Laat de soep nog even zachtjes doorkoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *