Eenvoudige courgettesoep

Nodig
  • 2 courgettes
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 500 mililiter water
  • 1 groentebouillontablet
  • 125 gram roomkaas kruiden
  • 8 soepstengels
Bereiding
  1. Snijd de courgettes in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee.
  2. Voeg het water toe en verkruimel de tabletten erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. doorkoken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer fijn en voeg de roomkaas toe. Verwarm de soep nog 2 min. Serveer met de soepstengels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *