Franse uiensoep met gegratineerde kaas

Ingrediënten:

  • 30 gram boter
  • 800 gram uien (in ringen)
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter witte wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 1.5 liter rundvleesbouillon
  • 8 plakken oude kaas

Bereiding:

  • Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem en bak de uien in circa 30 minuten goudbruin en zacht.
  • Voeg de bloem toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Voeg de wijn, laurier, tijm en bouillon toe en laat nog circa 15 minuten pruttelen.
  • Verwarm de ovengrill.
  • Verdeel de soep over 4 ovenvaste kommen en leg de plakken kaas erop.
  • Zet de soep onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *