Gele courgettesoep

Ingrediënten:
- 2 gele courgettes
- 1 grote ui (of 2 middelgrote)
- halve tl kurkuma (geelwortel)
- 1 el kerrie
- stukje verse gember (3 cm)
- halve liter groentebouillon
- zout en vers gemalen zwarte peper
- 3 el kokosolie
- scheutje citroen of limoensap
- optioneel een scheutje kokosmelk of een lepel yoghurt
- wat blaadjes peterselie ter garnering
Bereiding:
- Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes.
- Schil de gember en rasp deze fijn.
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui.
- Snijd de courgette in stukjes.
- Wanneer de ui een beetje geldig begint te worden voeg je de kerrie, gember en kurkuma toe.
- Roer het geheel even door en bak de specerijen even mee.
- Voeg dan de courgette toe.
- Laat het geheel nog even een minuut of vijftien zachtjes sudderen.
- Giet de bouillon erbij (of water met zout) en kook voor een minuut of tien (of totdat de courgette gaar is).
- Zet dan de staafmixer in de soep en pureer totdat deze glad is.
- Maak de soep tenslotte op smaak met vers gemalen peper en eventueel nog wat zout.
Lekker met een scheutje kokosmelk of een lepel yoghurt en wat peterselie.