Gele courgettesoep

Ingrediënten:

  • 2  gele courgettes
  • 1 grote ui (of 2 middelgrote)
  • halve tl kurkuma (geelwortel)
  • 1 el kerrie
  • stukje verse gember (3 cm)
  • halve liter groentebouillon
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 3 el kokosolie
  • scheutje citroen of limoensap
  • optioneel een scheutje kokosmelk of een lepel yoghurt
  • wat blaadjes peterselie ter garnering

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes.
  • Schil de gember en rasp deze fijn.
  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui.
  • Snijd de courgette in stukjes.
  • Wanneer de ui een beetje geldig begint te worden voeg je de kerrie, gember en kurkuma toe.
  • Roer het geheel even door en bak de specerijen even mee.
  • Voeg dan de courgette toe.
  • Laat het geheel nog even een minuut of vijftien zachtjes sudderen.
  • Giet de bouillon erbij (of water met zout) en kook voor een minuut of tien (of totdat de courgette gaar is).
  • Zet dan de staafmixer in de soep en pureer totdat deze glad is.
  • Maak de soep tenslotte op smaak met vers gemalen peper en eventueel nog wat zout.

Lekker met een scheutje kokosmelk of een lepel yoghurt en wat peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *