Groentensoep met balletjes
Geplaatst door: admin | september 29, 2020
Nodig
- 300 gram Rundergehakt
- 1 snufje Paparikapoeder
- 1 snufje Peper
- 1 snufje Zout
- 1 scheutje Koffiemelk
- 1200 mililiter Water
- 3 blokjes Groentenbouillonblokjes
- 250 gram Soepgroenten fijngesneden (Zak, in de koeling supermarkt bij de sla-afdeling)
- 1 handje vermicelli
- 1 stuks Ui (Grote ui)
- 1 klontje boter
Bereiding
- Meng het gehakt met de kruiden (paprikapoeder, zout en peper) en een scheutje koffiemelk en draai er kleine balletjes van.
- Snipper de ui (in kleine stukjes snijden)
- Fruit de ui aan tot de ui bruin begint te kleuren, voeg nu meteen de soepgroenten toe en bak die 1 minuut mee
- Voeg dan het water en de groentebouillon blokjes toe en breng aan de kook.
- Voeg de gehaktballetjes en de vermicelli toe en laat de soep nog 15 minuutjes zachtjes doorkoken.