Groentensoep met balletjes

Nodig
  • 300 gram Rundergehakt
  • 1 snufje Paparikapoeder
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 1 scheutje Koffiemelk
  • 1200 mililiter Water
  • 3 blokjes Groentenbouillonblokjes
  • 250 gram Soepgroenten fijngesneden (Zak, in de koeling supermarkt bij de sla-afdeling)
  • 1 handje vermicelli
  • 1 stuks Ui (Grote ui)
  • 1 klontje boter
Bereiding
  • Meng het gehakt met de kruiden (paprikapoeder, zout en peper) en een scheutje koffiemelk en draai er kleine balletjes van.
  • Snipper de ui (in kleine stukjes snijden)
  • Fruit de ui aan tot de ui bruin begint te kleuren, voeg nu meteen de soepgroenten toe en bak die 1 minuut mee
  • Voeg dan het water en de groentebouillon blokjes toe en breng aan de kook.
  • Voeg de gehaktballetjes en de vermicelli toe en laat de soep nog 15 minuutjes zachtjes doorkoken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *