Kokommersoep met tuinkers

Ingrediënten:
4 personen
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 kleine ui
- 2 komkommers
- 500 ml groentebouillon van tablet
- 4 el tuinkers
- 250 ml volle yoghurt (op kamertemperatuur)
Bereiding:
- Snipper de ui.
- Schil de kommer en snijd in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in 2-3 minuten goudgeel.
- Voeg driekwart van de komkommerblokjes toe en smoor ze 2-3 minuten met de deksel op de pan.
- Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 3-4 minuten doorkoken en pureer de soep met de staafmixer.
- Laat een beetje afkoelen.
- Snijd de tuinkers.
- Breng de yoghurt op smaak met peper en een klein beetje zout en roer er de fijngesneden tuinkers door.
- Meng de overgebleven komkommerblokjes met de rest van de tuinkers. Verdeel de soep over diepe borden (in kommen zakt de vulling naar beneden).
- Schep in elk bord een flinke lepel yoghurt en trek vanuit het midden met een lepel een cirkel naar buiten. Verdeel het tuinkers-komkommermengsel over de borden.
Serveertip:
Lekker met geroosterd brood.