Kokommersoep met tuinkers

Ingrediënten:

4 personen 

  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 komkommers
  • 500 ml groentebouillon van tablet
  • 4 el tuinkers
  • 250 ml volle yoghurt (op kamertemperatuur)

Bereiding:

  • Snipper de ui.
  • Schil de kommer en snijd in blokjes.
  • Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in 2-3 minuten goudgeel.
  • Voeg driekwart van de komkommerblokjes toe en smoor ze 2-3 minuten met de deksel op de pan.
  • Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 3-4 minuten doorkoken en pureer de soep met de staafmixer.
  • Laat een beetje afkoelen.
  • Snijd de tuinkers.
  • Breng de yoghurt op smaak met peper en een klein beetje zout en roer er de fijngesneden tuinkers door.
  • Meng de overgebleven komkommerblokjes met de rest van de tuinkers. Verdeel de soep over diepe borden (in kommen zakt de vulling naar beneden).
  • Schep in elk bord een flinke lepel yoghurt en trek vanuit het midden met een lepel een cirkel naar buiten. Verdeel het tuinkers-komkommermengsel over de borden.

Serveertip:

Lekker met geroosterd brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *