Minestronesoep

Nodig
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 3 vastkokende aardappelen, in blokjes
  • 200 g savooiekool, gesneden (of spitskool)
  • 130 g doperwten (diepvries)
  • 1½ liter groentebouillon
  • 1 blik cannellinibonen (450 g), uitgelekt
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereiding
  • Verhit de olie in een soeppan.
  • Voeg ui, wortel en bleekselderij toe, schep alles om en bak 5 minuten.
  • Voeg de courgette, aardappelblokjes, kool, doperwten en bouillon toe.
  • Breng alles aan de kook en laat de groenten afgedekt op laag vuur in 15-20 minuten beetgaar worden.
  • Pureer 1/3 van de soep met een staafmixer en doe dit terug in de pan.
  • Roer de bonen erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in 4 kommen of diepe borden.
  • Garneer met een schep pesto en wat Parmezaanse kaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *