Minestronesoep
Geplaatst door: admin | februari 8, 2018
Nodig
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 flinke ui, gesnipperd
- 2 wortels, in reepjes
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 courgette, in plakjes
- 3 vastkokende aardappelen, in blokjes
- 200 g savooiekool, gesneden (of spitskool)
- 130 g doperwten (diepvries)
- 1½ liter groentebouillon
- 1 blik cannellinibonen (450 g), uitgelekt
- 4 eetlepels groene pesto
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereiding
- Verhit de olie in een soeppan.
- Voeg ui, wortel en bleekselderij toe, schep alles om en bak 5 minuten.
- Voeg de courgette, aardappelblokjes, kool, doperwten en bouillon toe.
- Breng alles aan de kook en laat de groenten afgedekt op laag vuur in 15-20 minuten beetgaar worden.
- Pureer 1/3 van de soep met een staafmixer en doe dit terug in de pan.
- Roer de bonen erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 kommen of diepe borden.
- Garneer met een schep pesto en wat Parmezaanse kaas.