Chinese tomatensoep met gember

INGREDIËNTEN:
1 pot kruidenbouillon
600 gram romatomaten (in blokjes)
6 eetlepels azijn
5 eetlepels suiker
5 eetlepels ketjap manis of
5 eetlepels sojasaus
2 theelepels sambal oelek
1 eetlepel gembersnippers op siroop (fijngehakt)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 prei (in smalle ringen)
100 gram eiermie
1.5 eetlepels maizena
BEREIDING:
Verwarm de kruidenbouillon aangevuld met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de tomatenblokjes, azijn, suiker, ketjap, sambal, gember en knoflook toe en kook zachtjes circa 5 minuten.
Schep de prei en mie erdoor en kook nog 5-7 minuten.
Bind de soep met de maizena, aangelengd met een beetje van de bouillon.
Tip:
Lekker met cassavechips.
Bereidingstip:
Serveer de soep met een scheutje koffiemelk of kookroom.
Vervang de verse tomaten in dit recept door 1 pakje gezeefde tomaten.