Creamy paddenstoelensoep

INGREDIËNTEN:
4 personen

25 gram gedroogde paddenstoelen
1 eetlepel boter of
1 eetlepel olie
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 bakje kastanjechampignon (fijngehakt, schoongeveegd)
1 theelepel Italiaanse kruiden
800 milliliter groentebouillon
200 milliliter kookroom
1 handje amandelschaafsel
100 gram tortellini gevuld met kaas
0.5 bosje peterselie (fijngehakt)

BEREIDING:

  1. Week de gedroogde paddenstoelen circa 20 minuten in 100 ml kokendheet water.
  2. Verhit intussen de boter in een grote (soep)pan en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten glazig en lichtbruin.
  3. Voeg de kastanjechampignons en kruiden toe en roerbak een paar minuten.
  4. Voeg de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook.
  5. Zeef de gedroogde paddenstoelen boven de soeppan.
  6. Hak de paddenstoelen in de zeef daarna fijn en voeg toe aan de soep.
  7. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken op een lage stand.
  8. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  9. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
  10. Voeg 15 minuten voor het serveren de tortellini toe en kook deze gaar in de soep.
  11. Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en amandelen.

Bereidingstip: Geen gedroogde paddenstoelen? Laat ze dan weg en gebruik paddenstoelenbouillon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *