Creamy paddenstoelensoep

INGREDIËNTEN:
4 personen
25 gram gedroogde paddenstoelen
1 eetlepel boter of
1 eetlepel olie
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 bakje kastanjechampignon (fijngehakt, schoongeveegd)
1 theelepel Italiaanse kruiden
800 milliliter groentebouillon
200 milliliter kookroom
1 handje amandelschaafsel
100 gram tortellini gevuld met kaas
0.5 bosje peterselie (fijngehakt)
BEREIDING:
- Week de gedroogde paddenstoelen circa 20 minuten in 100 ml kokendheet water.
- Verhit intussen de boter in een grote (soep)pan en fruit hierin de sjalot in circa 5 minuten glazig en lichtbruin.
- Voeg de kastanjechampignons en kruiden toe en roerbak een paar minuten.
- Voeg de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook.
- Zeef de gedroogde paddenstoelen boven de soeppan.
- Hak de paddenstoelen in de zeef daarna fijn en voeg toe aan de soep.
- Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken op een lage stand.
- Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg 15 minuten voor het serveren de tortellini toe en kook deze gaar in de soep.
- Bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie en amandelen.
Bereidingstip: Geen gedroogde paddenstoelen? Laat ze dan weg en gebruik paddenstoelenbouillon.