Hot currysoep met rode linzen en kokos

Spicy
INGREDIËNTEN:
1 eetlepel olie
1 ui (gesnipperd)
2 eetlepels Thaise rode currypasta
200 gram rode linzen
100 milliliter kokosmelk en
1 eetlepel kokosmelk (om te garneren)
50 gram rijst
1 bosje lente-/bosui (fijngehakt)
1 limoen (rasp en sap)
1 bosje koriander (gehakt)
BEREIDING:
- Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
- Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut.
- Voeg de linzen, kokosmelk en 900 ml heet water toe en laat op middelhoge stand circa 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de rijst toe en laat de soep nog 10 minuten koken op een lage stand.
- Voeg de bosui en het limoensap toe en breng op smaak met zout.
- Bestrooi de soep voor het serveren met de limoenrasp en koriander en giet nog wat kokosmelk erover.