Hot currysoep met rode linzen en kokos

Spicy

INGREDIËNTEN:

1 eetlepel olie
1 ui (gesnipperd)
2 eetlepels Thaise rode currypasta
200 gram rode linzen
100 milliliter kokosmelk en
1 eetlepel kokosmelk (om te garneren)
50 gram rijst
1 bosje lente-/bosui (fijngehakt)
1 limoen (rasp en sap)
1 bosje koriander (gehakt)

BEREIDING:

  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  2. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut.
  3. Voeg de linzen, kokosmelk en 900 ml heet water toe en laat op middelhoge stand circa 20 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de rijst toe en laat de soep nog 10 minuten koken op een lage stand.
  5. Voeg de bosui en het limoensap toe en breng op smaak met zout.
  6. Bestrooi de soep voor het serveren met de limoenrasp en koriander en giet nog wat kokosmelk erover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *