Stevige linzensoep

INGREDIËNTEN:
4 personen
1 stuk struik bleekselderij
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
800 g gepelde tomaten in blik
750 ml kraanwater
3 groentebouillontabletten
400 g bruine linzen in blik
150 g schelpjespasta
80 g geraspte jong belegen kaas
BEREIDING:
- Snijd de bleekselderij in boogjes.
- Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min.
- Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee.
- Voeg de tomaten toe en duw met een spatel in stukjes.
- Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
- Laat de linzen uitlekken.
- Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de linzen toe en verwarm nog 1 min.
- Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
- Schep in de kommen en bestrooi met de kaas.