Stevige linzensoep

INGREDIËNTEN:
4 personen

1 stuk struik bleekselderij
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
800 g gepelde tomaten in blik
750 ml kraanwater
3 groentebouillontabletten
400 g bruine linzen in blik
150 g schelpjespasta
80 g geraspte jong belegen kaas

BEREIDING:

  1. Snijd de bleekselderij in boogjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min.
  3. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee.
  4. Voeg de tomaten toe en duw met een spatel in stukjes.
  5. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
  6. Laat de linzen uitlekken.
  7. Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur.
  8. Voeg de linzen toe en verwarm nog 1 min.
  9. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  10. Schep in de kommen en bestrooi met de kaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *