Pastinaaksoep met tomaat

NODIG:
staafmixer
INGREDIËNTEN:
4 personen
600 gr tomaten
2 pastinaken
1 ui
2 tenen knoflook
2cm verse gember
1 klein blikje tomatenpuree
2 groentebouillonblokjes
1 liter water
2 el olijfolie
chilivlokken
Peterselie, fijn gesneden
BEREIDING:
- Maak de groenten schoon
- Snijd de tomaat in vieren
- Schil de pastinaak en snijd in stukken
- Pel en snipper de ui en de knoflook
- Hak of rasp gember fijn en snijd de peterselie fijn
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember 5 minuten op middelhoge temperatuur
- Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.
- Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes doorkoken
- Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met fijn gesneden peterselie (eventueel chilivlokken/croutons)
Van Christine