Pastinaaksoep

INGREDIËNTEN:

1 rawit peper, in dunne ringetjes gesneden
1 limoenblad
1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
1 deciliter zonnebloemolie
1 grote ui, gesnipperd
1 eetlepel roomboter
5 deciliter groentebouillon
300 gram pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
4 deciliter kookroom
Snufje peper en zout
100 gram shiitake, zonder steel, in plakjes gesneden
3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
Gebakken uitjes, naar wens

BEREIDING:

Verwarm de rawit, limoenblad en knoflook in de zonnebloemolie. Laat dit op laag vuur trekken, zodat er een aromatische olie ontstaat.
Doe een beetje boter in de pan en fruit de ui en de knoflook, voeg daarna de bouillon en de stukjes pastinaak toe. Doe de deksel op de pan en laat rustig koken tot de pastinaak gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Mocht de soep te dik worden dan kun je nog extra bouillon toevoegen.
Bak de gesneden shiitake in een pan.
Serveer de pastinaaksoep met de gebakken shiitake en bosuitjes, een scheutje pikante olie en voor de liefhebber wat gebakken uitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *