Oosterse soep met rijst en ei
Geplaatst door: admin | februari 7, 2018
Nodig
- 4 middelgrote eieren
- 2el olijfolie
- 95gr boemboe sajoer boontjes
- 1el kerriepoeder
- 400g snijboontjes
- 200g spierziebonen
- 400ml kokosmelk
- 800ml kraanwater
- 1 limoen
- 300g 1 minuut basmatirijst
Bereiding
- Kook de eieren in 7 min. bijna hard.
- Spoel koud onder stromend water, pel ze en snijd in partjes.
- Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe en kerriepoeder 2 min. op laag vuur.
- Voeg de snijbonen, sperziebonen, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook.
- Laat in 6 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig.
- Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
- Snijd de andere helft in partjes.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel over de soepkommen.
- Breng de soep op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout.
- Verdeel over de kommen en leg de eiparten erop.
- Bestrooi met de koriander en leg er een limoenpartje bij.