Oosterse soep met rijst en ei

Nodig
  • 4 middelgrote eieren
  • 2el olijfolie
  • 95gr boemboe sajoer boontjes
  • 1el kerriepoeder
  • 400g snijboontjes
  • 200g spierziebonen
  • 400ml kokosmelk
  • 800ml kraanwater
  • 1 limoen
  • 300g 1 minuut basmatirijst
Bereiding
  • Kook de eieren in 7 min. bijna hard.
  • Spoel koud onder stromend water, pel ze en snijd in partjes.
  • Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe en kerriepoeder 2 min. op laag vuur.
  • Voeg de snijbonen, sperziebonen, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook.
  • Laat in 6 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig.
  • Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
  • Snijd de andere helft in partjes.
  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel over de soepkommen.
  • Breng de soep op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout.
  • Verdeel over de kommen en leg de eiparten erop.
  • Bestrooi met de koriander en leg er een limoenpartje bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *