Orzo groentensoep

Ingrediënten:

  • 1 thl olijfolie, avocado-olie of boter
  • 2 kleine of 1 grote in blokjes gesneden ui
  • 125 gr in blokjes gesneden wortelen
  • 100 gr in blokjes gesneden bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt
  • 700 ml groentebouillon 
  • 125 gr tomatenblokjes uit blik of geplette tomaten
  • 200 gr orzo-pasta**
  • 1/4 thl gedroogde tijm
  • 1/8 thl gedroogde oregano
  • 1/8 thl gedroogde rozemarijn
  • 100 gr verse spinazie
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • geraspte kaas

Bereiding:

  • Verhit 1 thl olie of boter in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak in 4 à 5 minuten.
  • Voeg de worteltjes, selderij en knoflook toe en bak nog eens 3-4 minuten.
  • Voeg de bouillon, tomaten, orzo, tijm, oregano, rozemarijn toe en roer door elkaar. 
  • Breng de soep aan de kook onder af en toe roeren.
  • Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen onder af en toe roeren tot de pasta beetgaar is en de groenten gaar.
  • Roer op het laatste moment de spinazie erdoor en roer door de hete soep om de groenten te laten slinken. Breng op smaak met zout en zwarte peper naar wens. 
  • Serveren met geraspte kaas

**
Wat is orzo?

Orzo is een gedroogde pastasoort. De vorm en grootte is vergelijkbaar met een rijstkorrel. Orzo gebruikt men in soep, als deel van een salade of pilav, of gebakken in een braadpan. Het wordt ook wel gebruikt als substituut voor de rijst in risotto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *