Paprikasoep

Nodig
  • 3 gele paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1,5 l water
  • 1 grote ui
  • 1,5 liter groentenbouillon (van blokjes)
  • 100 g mascarpone
  • gedroogde dragon
  • tuinkers
  • handje geraspte kaas
Bereiding:
  • Verwijder de zaadlijsten met de pitjes uit de paprika’s en snijd ze in blokjes.
    Houd een handje van de paprikablokjes apart voor de garnering.
  • Versnipper de ui en stoof de ui en de paprika even in wat boter. Voeg de anderhalve liter groentenbouillon toe en laat 30 minuten koken.
  • Mix de soep met de blender tot het een egale soep is.
  • Voeg de mascarpone toe en meng goed. Je kan de mascarpone even doorblenden, schep dan daarna het schuimlaagje van de soep af.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Roer een kleine eetlepel gedroogde dragon door de soep.
  • Garneer de soep met wat tuinkers, geraspte kaas en de apart gehouden stukjes paprika.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *