Radijssoep
Geplaatst door: admin | september 9, 2020
Ingrediënten:
- zonnebloemolie
- 2 eetlepels ras-el-hanout (Marokkaanse kerrie)
- 7 deciliter groentebouillon
- 4 vastkokende aardappelen
- 1 bosje radijs
- 1 sjalot
Bereiding:
Voorbereiding:
- Snijd de radijsjes van het loof.
- Was het loof en snijd het grof.
- Snijd 10 radijsjes in dunne plakjes.
- Hak de sjalot heel fijn.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Bereiding:
- Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur.
- Voeg de aardappelblokjes en de Ras-el-Hanout toe en bak 5 minuten mee.
- Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
- Kook de soep 10 minuten.
- Voeg het radijsblad toe en kook de soep nog 5 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.
- Schep de radijsplakjes erdoor en laat nog even mee warmen.