Radijssoep

Ingrediënten:

  • zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ras-el-hanout (Marokkaanse kerrie)
  • 7 deciliter groentebouillon
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1 bosje radijs
  • 1 sjalot

Bereiding:

Voorbereiding:

  • Snijd de radijsjes van het loof.
  • Was het loof en snijd het grof.
  • Snijd 10 radijsjes in dunne plakjes.
  • Hak de sjalot heel fijn.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

Bereiding:

  • Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Voeg de aardappelblokjes en de Ras-el-Hanout toe en bak 5 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
  • Kook de soep 10 minuten.
  • Voeg het radijsblad toe en kook de soep nog 5 minuten.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.
  • Schep de radijsplakjes erdoor en laat nog even mee warmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *