Rijstsoep – maaltijdsoep

Nodig
  • 50 gram wilde rijst
  • 4,2 dl water
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 el boter
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde salie
  • 8,5 dl water of groentebouillon
  • 2 tl bouillonpoeder (groente)
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 6 kleine aardappelen, geschild en grof gesneden
  • 1 wortel, gesnipperd
  • melk of lichte room
Bereiding
  • De wilde rijst met het water in een pan doen en aan de kook brengen.
  • Het vuur laag zetten en 40-50 minuten zacht laten koken tot de rijst gaar is en het meeste water geabsorbeerd.
  • De uisnippers in de boter glazig bakken.
  • De selderij, tijm en salie toevoegen en de soep nog 5-10 minuten koken.
  • Water, bouillonpoeder, sojasaus en aardappelen toevoegen.
  • De soep ongeveer 20 minuten laten koken of tot de aardappelen gaar zijn.
  • De soep iets laten afkoelen en pureren.
  • De soep weer in de pan doen en de wortel en wilde rijst toevoegen.
  • De melk of room toevoegen om de soep tot de gewenste samenstelling te verdunnen.
  • De soep zacht op temperatuur laten komen en serveren.

Tip:
Maak de soep terwijl de wilde rijst kookt. Voeg aan het eind van de kooktijd de rijst aan de soep toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *