Romige zoete aardappelsoep
Geplaatst door: admin | september 4, 2020
Nodig
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 grote zoete aardappel
- 5 cm verse gemberwortel
- 0.5 chilipeper
- 2 groentebouillontabletten
- 200 ml kokosmelk in blik
- 2 el fijngehakte vers korianderblad
- 1 el olie
Keukenspullen
Bereiding
- Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Schil de gemberwortel en hak hem fijn.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de rest fijn.
- Verhit de Becel dieetolie in een soeppan en fruit de knoflook met de ui in ca. 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
- Voeg de zoete aardappel en de gemberwortel toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten.
- Voeg 1 liter water en de groentebouillon tabletten toe en breng alles aan de kook.
- Temper het vuur en kook 25 minuten op een laag vuur tot de aardappelen zacht zijn.
- Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Schep de soep in kommen en garneer met de chilipeper en de koriander.