Romige zoete aardappelsoep

Nodig
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 grote zoete aardappel
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 0.5 chilipeper
  • 2 groentebouillontabletten
  • 200 ml kokosmelk in blik
  • 2 el fijngehakte vers korianderblad
  • 1 el olie
Keukenspullen
  • Staafmixer
Bereiding
  • Pel en snipper de knoflook en de ui.
  • Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  • Schil de gemberwortel en hak hem fijn.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de rest fijn.
  • Verhit de Becel dieetolie in een soeppan en fruit de knoflook met de ui in ca. 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
  • Voeg de zoete aardappel en de gemberwortel toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten.
  • Voeg 1 liter water en de groentebouillon tabletten toe en breng alles aan de kook.
  • Temper het vuur en kook 25 minuten op een laag vuur tot de aardappelen zacht zijn.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook.
  • Pureer de soep met een staafmixer.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de chilipeper en de koriander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *