Tomatencrèmesoep

Ingrediënten:
2 wortels
2 stengels bleekselderij
2 gesnipperde uien
olijfolie
4 blokjes Zonnatura groentenbouillon zoutarm
2 blikken gepelde tomaten
2 kleine blikjes tomatenpuree
6 grote vleestomaten
een bosje basilicum
gedroogde oregano
strooikaas
zeezout en zwarte peper naar smaak
125gr créme freche

Bereiding:
Schil de wortels en snijd ze in plakjes
Snijd de bleekselderij in plakjes
Snipper de uien
Snijd de verse tomaten in parten

Bereiding:
Zet een grote pan op matig vuur met 2el olijfolie
Bak de gesnipperde uien aan
Voeg de wortel en bleekselderij toe en roer door elkaar
Leg het deksel schuin op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken tot de wortels zacht zijn
Giet 1,8 liter kokend water bij de groenten en voeg de bouillonblokjes toe
Voeg de gepelde tomaten uit blik toe en de verse tomaten
Roer en breng de soep aan de kook
Voeg de blikjes tomatenpuree toe
Voeg strooikaas toe naar smaak
Voeg twee theelepels gedroogde oregano toe
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken
Pureer alles
Voeg 125gr créme freche toe en pureer erdoorheen
Knip er met een kruidenschaar wat basilicumblaadjes door en pureer mee

2 Reacties to Tomatencrèmesoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *