Tomatensoep met rode paprika

Ingrediënten:
1 ui
2el olijfolie
15gr basilicum (bakje)
1 pot geroosterde paprika (Royal AH)
1,5el rode wijnazijn
4 blikken tomatenblokjes (of vers snijden)
1 liter groentenbouillon van tablet
4tl olijfolie extra vergine
Bereiding:
Snijd de ui fijn.
Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur
Giet er een scheut olijfolie in en voeg de ui toe
Bak in enkele minuten licht goudbruin
Pluk de blaadjes basilicum en snijd de stelen fijn
Voeg de basilicumstelen toe en bak nog 1 minuut
Snijd de paprika’s in stukken
Roer de paprika erdoor, zet het vuur lager en bak 5 minuten tot de paprika begint te karamelliseren
Voeg wat zout en peper toe en azijn
Laat verdampen en voeg vervolgens de tomaatstukje en bouillon toe
Breng aan de kook, zet de temperatuur lager en doe de deksel op de pan
Laat de soep 45min doorkoken tot hij iets is ingedikt
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep
Breng evt op smaak met peper en zout
Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de gescheurde basilicumblaadjes
Besprenkel met extra vergine olijfolie en serveer