Nodig
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 uitje, gesnipperd
- 4 takjes verse tijm
- 1 laurierblaadje
- beetje foelie (gemalen in een potje, je vindt het bij de kruiden van Verstegen in de supermarkt)
- halve liter bouillon (bij sommige bouillonblokjes heb je 1 blokje nodig per halve liter, bij anderen 1 blokje per liter, let goed op wat er op het doosje van je bouillonblokjes staat)
- balsamicoazijn
- soepballetjes, naar smaak
- vermicelli naar smaak
- olie
Bereiding
- Fruit de ui in een beetje olie. Voeg de gepelde tomaten, met het sap, en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
- Doe de tijm, laurier, foelie en het bouillonblokje in de soep en breng het geheel aan de kook. Laat dit nu15 tot 30 minuten, met de deksel op de pan, zachtjes doorkoken.
- Als de soep genoeg heeft getrokken verwijder* je de tijm, foelie en laurier uit de soep en pureer je de soep met een staafmixer of blender.
- Voeg naar smaak vermicelli, soepballetjes, de halve liter bouillon en een scheutje balsamicoazijn toe en verdun naar behoefte met extra water.
- Laat de soep nog even doorkoken om de vermicelli te laten garen.
- Controleer de dikte van de soep en verdun eventueel met water. Indien nodig breng je de soep extra op smaak met peper, zout of nog een kwart bouillonblokje.
Tip: Doe de tijm en de laurier in een kruidenbol.
Zie: Hoe verwijder ik kruiden uit mijn saus.
Tip: Het is lekker om de soep te garneren met verse basilicumblaadjes.