Vegetarische erwtensoep met spliterwten en kikkererwten

Nodig
  • 300 g winterpeen
  • 300 g preien
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g gedroogde spliterwten
  • 3 groentenbouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 liter water
  • 350 g kikkererwten in pot
Keukenspullen
  • Staafmixer
Bereiding
  • Schrap de winterpeen en snijd in plakjes.
  • Was de prei en snijd in ringen.
  • Snijd de ui in ringen en halveer de knoflook.
  • Doe de winterpeen, prei, ui, knoflook, spliterwten, groentenbouillontabletten en laurierblaadjes met het water in een ruime pan en breng aan de kook.
  • Laat 45 min. op laag vuur met de deksel op de pan koken.
  • Roer af en toe.
  • Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *