Wortelsoep

Nodig
Voorbereiding
  • Snijd de worteltjes in stukjes (plakjes van ongeveer een halve centimeter dik)
  • Zet 1 liter water op het fornuis totdat het kookt, doe er dan 2 bouillonblokjes door en wacht tot ze zijn opgelost
Bereiding
  1. Smelt in een koekenpan een eetlepel boter.
  2. Doe de wortelstukjes erbij en roer steeds even om.
  3. Laat ze 10 minuten zachtjes fruiten (ze worden dan zacht).
  4. Voeg de rest van de worteltjes nu toe aan de liter bouillon* die je zonet hebt gemaakt bij ‘Voorbereiding’ en laat het een kwartiertje zachtjes koken.
  5. Schep nu een paar wortjeltjes uit de pan en houd ze even apart in een kommetje (ongeveer een klein handje)
  6. Pureer de soep hierna met een staafmixer.
  7. Voeg de apart gehouden worteltjes nu weer toe aan de soep (nu zitten er een paar ‘stukjes’ in de soep zodat je ook nog echt wat worteltjes kunt zien)
  8. Schenk de soep in kommen, en doe er een halve lepel crème fraîche in (een halve lepel per kom).

* Optie: strooi er wat fijn geknipte selderij of koriander overheen.
Tip: gebruik eens bouillon van paddenstoelblokjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *