Wortelsoep

Nodig
- 500 gram worteltjes, gewassen en in kleine stukken gesneden.
- 1 eetlepel boter (vloeibare boter om in te bakken)
- 1 liter groentenbouillon (dit maak je van 2 groentenbouillonblokjes die je oplost in 1 liter kokend water)
- 1 deciliter vers sinaasappelsap
- 125 gram crème fraîche (dit koop je in een kuipje van 125 gram)
Voorbereiding
- Snijd de worteltjes in stukjes (plakjes van ongeveer een halve centimeter dik)
- Zet 1 liter water op het fornuis totdat het kookt, doe er dan 2 bouillonblokjes door en wacht tot ze zijn opgelost
Bereiding
- Smelt in een koekenpan een eetlepel boter.
- Doe de wortelstukjes erbij en roer steeds even om.
- Laat ze 10 minuten zachtjes fruiten (ze worden dan zacht).
- Voeg de rest van de worteltjes nu toe aan de liter bouillon* die je zonet hebt gemaakt bij ‘Voorbereiding’ en laat het een kwartiertje zachtjes koken.
- Schep nu een paar wortjeltjes uit de pan en houd ze even apart in een kommetje (ongeveer een klein handje)
- Pureer de soep hierna met een staafmixer.
- Voeg de apart gehouden worteltjes nu weer toe aan de soep (nu zitten er een paar ‘stukjes’ in de soep zodat je ook nog echt wat worteltjes kunt zien)
- Schenk de soep in kommen, en doe er een halve lepel crème fraîche in (een halve lepel per kom).
* Optie: strooi er wat fijn geknipte selderij of koriander overheen.
Tip: gebruik eens bouillon van paddenstoelblokjes.