Zoete aardappel- en rodelinzensoep met feta
Geplaatst door: admin | juli 17, 2020
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie om in te bakken
- 3 zoete aardappels
- 4 winterwortels
- 0.5 bosje tijm + beetje extra
- 200 g gedroogde rode linzen
- 1 liter water
- zeezout
- 1 aubergine
- 4 ongesneden boerenkoolbladeren
- 1 tl kurkuma
- 0.5 tl komijnpoeder
- zout en peper
- 150 g feta
Materiaal:
Bereiding:
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.
- Verwarm een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
- Schil en snijd de zoete aardappels en wortels in stukken en schep samen met de geriste tijm in de pan.
- Spoel de linzen af onder de koude kraan.
- Voeg de rode linzen, het water en een flinke snuf zeezout toe en kook gaar met het deksel op de pan in circa 20 minuten.
- Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de boerenkool in repen.
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de aubergine, boerenkool, kurkuma, komijn, een snufje zout en versgemalen peper toe. Verwarm circa 10 minuten.
- Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Serveer de soep in diepe borden en garneer met de aubergine-boerenkoolmengsel, wat verse tijm, een scheut olijfolie extra vierge en wat verkruimelde feta.