Zoete aardappel- en rodelinzensoep met feta

Ingrediënten:

  • 1  ui
  • 2  teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 3  zoete aardappels
  • 4  winterwortels
  • 0.5 bosje tijm + beetje extra
  • 200 g gedroogde rode linzen
  • 1 liter water
  • zeezout
  • 1  aubergine
  • 4  ongesneden boerenkoolbladeren
  • 1 tl kurkuma
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • zout en peper
  • 150 g feta

Materiaal:

  • Staafmixer

Bereiding:

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.
  • Verwarm een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Schil en snijd de zoete aardappels en wortels in stukken en schep samen met de geriste tijm in de pan.
  • Spoel de linzen af onder de koude kraan.
  • Voeg de rode linzen, het water en een flinke snuf zeezout toe en kook gaar met het deksel op de pan in circa 20 minuten.
  • Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de boerenkool in repen.
  • Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de aubergine, boerenkool, kurkuma, komijn, een snufje zout en versgemalen peper toe. Verwarm circa 10 minuten.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer de soep in diepe borden en garneer met de aubergine-boerenkoolmengsel, wat verse tijm, een scheut olijfolie extra vierge en wat verkruimelde feta.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *