Soepstengels
Geplaatst door: admin | april 14, 2021
Nodig voor het deeg:
- 500 gram bloem
- 7 gram gedroogde gist (zakje gist per 7 gram verpakt Dr. Oetker)
- 300 mililiter water, lauwwarm
- 50 mililiter olijfolie
- 10 gram zout
- Sesamzaad
- Maanzaad
- Grof zout
Bereiding
- Doe de bloem, het gist, het water, de olijfolie en het zout in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed het zeker 10 minuten door. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
- Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol deze op een bebloemd werkblad uit tot stengels van zo’n 20-25 centimeter lang en 1 centimeter dik.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met water en bestrooi ze met een topping naar keuze. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de bread sticks nog 30 tot 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220oC.
- Bak de soepstengels in 13 tot 18 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen op een rooster.